Известие

Collapse
No announcement yet.

Странен звук

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странен звук

Здравейте,
    смених вечната 164ка със 156 JTD комби 2005г. При по-големи неравности по пътя с по-голяма скорост / по рязко поклащане/ се чува не тропане или чукане ,а звук "блиуп".
    При проверка в сервиз на подемник не видяха нищо ненормално. Ще съм благодарен ако някой подскаже нещо.

И аз имам подобен проблем. Леко прихлопване. Проявява се при завои, когато има напрежение, т.е. малко по-агресивно влизане в завоя, и неравности на пътя(нарязан път, бабунки, леки дупчици и т.н.). Ако съм с малко по-висока скорост се чува леко прихлопване. И аз гледах за проблеми по окачването, но всичко е наред. Не го мисля много. Като се разхлопа и при легнали полицаи и при дупки при нормални условия тогава ше му мислим.
    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от владопкостов Покажи съобщение
      Здравейте,
      смених вечната 164ка със 156 JTD комби 2005г. При по-големи неравности по пътя с по-голяма скорост / по рязко поклащане/ се чува не тропане или чукане ,а звук "блиуп".
      При проверка в сервиз на подемник не видяха нищо ненормално. Ще съм благодарен ако някой подскаже нещо.
      Може да скърцат тампоните на горните носачи.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
        И аз имам подобен проблем. Леко прихлопване. Проявява се при завои, когато има напрежение, т.е. малко по-агресивно влизане в завоя, и неравности на пътя(нарязан път, бабунки, леки дупчици и т.н.). Ако съм с малко по-висока скорост се чува леко прихлопване. И аз гледах за проблеми по окачването, но всичко е наред. Не го мисля много. Като се разхлопа и при легнали полицаи и при дупки при нормални условия тогава ше му мислим.
        Същото беше и при мен,само при десен завой хлопаше вляво,оказа се втулката на рейката.От както я смених съм тих като нинджа
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Аз имам същия проблем и при ниска скорост,шумът почти напълно изчезва при температура на въздуха над 25 градуса. Сменил съм горни и долни носачи+тампони на стабилизираща щанга.
          Затова сега се съмнявам в десния амортисьор.

Comment

Първоначално публикувано от goshi4 Покажи съобщение
            Аз имам същия проблем и при ниска скорост,шумът почти напълно изчезва при температура на въздуха над 25 градуса. Сменил съм горни и долни носачи+тампони на стабилизираща щанга.
            Затова сега се съмнявам в десния амортисьор.
            Точно така при над 25 градуса почти не се случва.
            Да уточня на колегите от по горните постове ,не хлопа и не тропа ,просто издава звук.

Comment

И аз имам подобно. Отляво, отпред като пропадам в неравности на пътя или след легнал полицай се чуваше. Сега е топло и не се чува. Съмнява ме да не е тампон на стабилизиращата щанга. Не е чукане, а някакво хлопане не знам и аз как да го оприлича.
              Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Working...
              X